Een PLEK van betekenis (1)

gras-300x289

Daar ging mijn TEDx pitch over en het brengt me in de eindronde op woensdag 12 oktober a.s in het stadhuis in Gouda.

We zitten vlak voor het zomerreces en ik rond de komende weken een zeer intensief half jaar af. Een half jaar waar ik vooral heb ervaren dat het loont om de natuur zijn werk te laten doen. Een quote, die ik laatst ook weer ergens hoorde: “Gras groeit niet harder, door er aan te trekken!”

Daar herken ik mijn proces en stappen wel in.

Om die plek van betekenis daadwerkelijk te vinden, vorm te geven, mensen erbij te betrekken, dat heeft tijd en geduld gevraagd. Tijdens mijn business coachtrajecten adviseer ik elke ondernemer om een plan te schrijven. Om structuur en inzicht te verkrijgen over zijn bedrijf, zijn doelstellingen en de haalbaarheid ervan te onderzoeken. Ik heb mijn eigen advies ter harte genomen en de afgelopen maanden meerdere versies van mijn plan geschreven. En net als sommige knoppen aan de boom, niet uitkomen, zo heb ik ook bepaalde ideeën losgelaten.

Waar gaat de presentatie over?
Een fysieke plek, waar talentontwikkeling centraal staat. Waar het gaat om delen, ontmoeten en erbij horen. Het laatste wordt in het moderne jargon, ook wel inclusie genoemd. Allemaal werkwoorden, die ik mezelf heb eigen gemaakt. En dat was niet altijd eenvoudig en voor de hand liggend.

Van het niet leren praten over mezelf naar praten over mijn ambities en dromen, daar zit een mensenleven tussen.
Van het altijd maar moeten naar ont-moeten, bleek voor mij, een hele klus.
Van het pleasen naar het tevreden zijn met wie ik ben, daar heb ik wel hulp bij nodig gehad.
En dat vertel ik allemaal op 12 oktober a.s in Gouda of misschien nog wel eerder: en heet ik je welkom op een plek middenin het Groene Hart, waar ‘Woerden werkt aan de winkel!’

De volgende blog gaat over wat je allemaal kan doen op deze plek :)
En als je er meer over wil weten, bel of mail me gerust.

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Creativiteit, Loopbaanbegeleiding, Ondernemen, Persoonlijke groei en getagd met: , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.