Verhalen in teams werken… maar niet in 1 keer :-)

fotobrenebrown

“En hoe ging het?”

Dat was de vraag van mijn vrouw. Ze belde me na afloop van onze kickoff/ try out in theater Het Weeshuis van de Kunst in de Bilt. Mijn antwoord luidde als volgt: “De voorstelling ging super en het kwartetspel daarna ook!”

Hmm… het antwoord zette me meteen aan het denken.

Daarmee is meteen het nut van de kickoff of try out bewezen. Het programma van beide producten of diensten klopte los van elkaar, maar als geheel nog niet. Het vraagt afstemming, finetuning en vervolgens weer oefenen en uitproberen. Alsof we het licht hebben gezien, maar vervolgens tot de ontdekking komen, dat tussen het punt waar we ons bevinden en datzelfde licht, minimaal een berg, een dal en misschien wel nog een berg moeten worden beklommen.

Uit mijn tijd bij Vodafone herinner ik een heidag met teammanagers en teamleiders. Een hele dag bezig geweest, met doelstellingen formuleren, teams formeren, elkaar leren kennen, brown papersessies. Aan het eind van de dag nog een hapje eten en dan vervolgens concluderen dat je niet in 1 dag een team wordt of bent. Er is veel meer tijd voor nodig, om elkaar te begrijpen, om elkaars doelen te (h)erkennen en je ertoe verhouden.

En dus gun ik iedereen die zoektocht. Van binnen naar buiten en omgekeerd.
Het gevoel dat je ‘het’ hebt gevonden en het besef dat je weer een volgende stap moet gaan zetten. Dat zit allemaal in ons programma. Dat is het resultaat wat je krijgt.

Nu eerst de voorstelling en het kwartetspel op elkaar aan laten sluiten voor zaterdag 21 mei a.s. Het zal vast niet allemaal in een keer lukken en dat alleen al is gek genoeg een geruststellende gedachte.

Wil je meer informatie over ons programma, omdat je zoekt naar inspiratie waardoor teamleden, collega’s elkaar beter (leren) kennen.

Mail dan naar verhalenwerken@gmail.com

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Ondernemen, Persoonlijke groei en getagd met: , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.