Recruitment: Wie is jouw inspirator?

10169382_726717370712552_7069898366961347167_n

Werk zoeken, je overweegt misschien wel om voor jezelf te beginnen of een carriere switch. Of jij zit als recruiter aan de andere kant van de tafel, hoe dan ook, waar je ook plaatsneemt, iedereen zoekt naar inspiratie, een frisse kijk op zaken, andere inzichten, herkenning.

In deze maand, waarin we allemaal nog bezig zijn met opstarten, ligt het gevaar op de loer, dat jij als recruiter je nog meer focust op de vacatures en de kandidaten, terwijl een kamer verderop de plannen worden gesmeed voor 2016. Als poortwachter is het van belang om juist daar bij aan te sluiten. Om jezelf te verrijken met nieuwe, of hernieuwde inzichten, waarmee je verder bouwt op datgene wat je in 2015 hebt gedaan. Nu is het moment om je wereld te verruimen, jouw ervaringen te delen en samen te werken aan een succesvol nieuw jaar. Verkoop is namelijk alleen succesvol, wanneer daar de passende mensen bij worden gevonden, nietwaar?

Als werkzoekende zit je eigenlijk vanaf december al in de stilte. Je mailt, je scrollt, je zoekt, je schrijft. Je herhaalt wat je in de voorgaande periode ook hebt gedaan. De verleiding is groot om op dezelfde voet door te gaan. Het is dan ook voor jezelf en je omgeving belangrijk om naar buiten te gaan. De stilte van de afgelopen maand is nu je vriend. Gebruik juist deze stille periode om in een andere omgeving te komen. Besef dat wat jij ervaart, voor veel mensen geldt. Ga erover in gesprek. Neem de inzichten weer mee terug voor je eigen plan en bouw verder.

Hoe dan ook is het noodzakelijk om jezelf te laten zien als recruiter, werkzoekende, career changer of ondernemer. Daar gaat mijn eerste blog voor Rob Keehnen Recruitment over. Met de vraag: Wie of wat inspireert jou, ga daar naar op zoek!

Mijn inspiratiebron: Verrassend genoeg (dat was het voor mij in elk geval), ligt de inspiratie gewoon voor mijn voeten, ik hoef alleen maar te roepen en het is er…!

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, HRM, Loopbaanbegeleiding, Ondernemen, Persoonlijke groei en getagd met: , , , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.