Ik ook van mij (4)

Logo_Fijn_Buitenspelen_kl

“Ga naar buiten!”

Dat is wat ik vandaag de dag vaak zeg tegen mijn zoon. Niet teveel voor de tv hangen of achter de laptop, ga naar buiten!

Het is een advies die ik ondernemers vaak geef, al dan niet startend. Het is een advies wat ik recent zelf kreeg, van een goede vriendin. Ook zei zij tegen me, je verhaal klopt en nu moet je naar buiten toe en het uitdragen.

Het is het vraagstuk of thema van deze tijd. Mijn twee vrienden bij Budget Energie, respectievelijk eindverantwoordelijk voor Sales & Marketing en Operations hebben er zelfs een vacature op bedacht. Manager Merk en communicatie.

Er is klaarblijkelijk een ‘verlangen’ om het gevoel van de organisatie meer buiten te dragen. Dat is interessant, want hoe doe je dat dan? En zit dat dan in een functie of zit het veel meer in the way of living. Een van de grootsten op dit vlak, Stephen Covey, zei het al in zijn boek, Seven Habits: “Living the life from inside out”.

Met andere woorden als je inzicht hebt en begrijpt hoe het voor jou van binnen werkt, qua gevoel, qua intentie, qua waarden, dan kan je daar naar buiten toe richting aan geven.

Hetzelfde verlangen bespeurde ik een anderhalve week geleden bij De Gideons Bende Jeugd. Exact hetzelfde. Hoe brengen wij ons gedachtegoed naar buiten, of anders gezegd, hoe krijgen wij aandacht voor onze missie?

Zaterdag had ik mijn première in ’t Spant in Bussum.
Een prachtige ervaring! Ging alles goed of perfect? Welnee. Na afloop kreeg ik naast de complimenten ook een paar goede, waardevolle adviezen. Fijn, daar hoef ik niet per direct wat mee te doen, maar het draagt bij in mijn zoektocht naar zichtbaarheid of het nog meer mezelf zijn. 8 oktober mag ik weer in Zaandam.

Dat is tegelijk een antwoord op een vraag die ik op die avond kreeg: “Waarom een voorstelling?”

Omdat ik kan laten zien, dat ik mezelf mag zijn. Van mezelf.

Dat is ook precies de bijdrage die ik lever aan mijn relaties.
Wees jezelf als mens, want daar is er namelijk maar één van.
Dat uitdragen met hoofd en hart is al een uitdaging op zich.

Ga op weg met allebei,
Neem ze mee, allebei
Voor –en achterkant neem ze mee,
En word een beter mens

(uit Ik ook van mij)

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Loopbaanbegeleiding, Ondernemen, Persoonlijke groei, Plek, strategie, Training & Coaching en getagd met: , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.