Pilot Droomplek, het vinden van een baan (BLOG): Zelf waarderen

De tweede ronde van de pilot zit erop. Ieder gesprek in deze ronde heb ik de deelnemers gevraagd om feedback te geven op het eerste gesprek. De benadering wordt verschillend, maar over het algemeen als positief ervaren. Toch zit er een rode draad in. Een van de deelneemsters verwoordde dat als volgt: “Ik heb het eerste gesprek als zeer inspirerend ervaren, maar wat ik vooral heb meegenomen is dat ik mezelf wel wat meer mag gaan waarderen, om wie ik ben en wat ik kan”.

Wanneer mensen aan mij vragen, naar het waarom van mijn werk, dan denk ik meteen aan mijn mission statement op de homepage van mijn website.

Iedereen heeft zijn of haar plek in de samenleving.
Het mechanisme van onze maatschappij zorgt er vaak voor, dat we mensen in een hok plaatsen en min of meer uitsluiten. Werkloze mensen zitten al dan niet gedwongen in dat hokje. Op verjaardagen en andere plekken, horen ze er net wel of net niet bij. Daarnaast doen ze het ook nog eens zelf.

  • Ik heb geen werk, dus ik voldoe niet.
  • Ik ben toch eigenlijk nergens goed in, anders had ik wel werk
  • Ik twijfel wel over mijn kwaliteiten, ook al zeggen anderen dat ik er goed in ben

Naarmate de maanden, jaren vorderen, brokkelt het zelfbeeld verder af en komen de werkzoekenden in een isolement.

Uitsluiten doet overduidelijk iets met het zelfvertrouwen van mensen. Ik heb het aan den lijve ondervonden. Twijfel en onzekerheid over mijn functioneren, gebrek aan vertrouwen in mijn keuzes. De werkzoekenden in deze pilot, maar ook erbuiten, verdienen aandacht en vooral dat ze positief naar zichzelf kijken en van daaruit in beweging komen.

Dat ik een bijdrage kan leveren, aan hun gevoel van ‘erbij horen’, is voor mij een vorm van ‘sensemaking’ .

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, jobcoach, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijke groei, Plek, sollicitatietraining, strategie en getagd met: , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.