Pilot Droomplek (het vinden van een baan)-BLOG: Vrouwen zijn praktischer dan mannen?

Deze week ben ik begonnen met de pilot Droomplek, het vinden van een baan.

De uitkomsten uit deze pilot worden het slothoofdstuk van mijn tweede boek, die begin volgend jaar of zoveel eerder uitkomt. In de leeftijd vanaf 25 tot 63 jaar spreek ik de komende weken werkzoekenden of mensen die op het moment in een baan zitten, die totaal niet bij ze past.

In mijn vorige blog viel het me op, dat er relatief weinig mannen reageerden op mijn oproep.

En wat voor mij nog opvallender was, dat de mannen die reageerden, diep in de vijftig waren. Hoe zou dat nou komen? Daar ben ik nieuwsgierig naar, het intrigeert en fascineert me. Tijdens mijn tweewekelijks gespetter in het zwembad, sprak ik een zwemmaatje, horend tot deze doelgroep. Werkzoekend,begin 60. Zijn reactie op mijn pilot was dat hij reeds een dergelijk traject bij het UWV had doorlopen, dus hij zag er om die reden vanaf.

Zijn vrouwen dan toch pragmatischer? Ik schat namelijk in dat de vrouwen die wel kozen voor deelname, toch ook een dergelijk programma hebben doorlopen. Ik heb het me voorgenomen om het de komende week aan een ieder te vragen.

Mijn stelling is dat mannen het liever zelf uitzoeken. In de lijn met wat ik las in het boek Kracht van kwetsbaarheid, van Brene Brown, dat de man zich ook wel schaamt om zijn positie, in dit geval werkloos zijn en daarom moeite heeft om hulp te vragen.

Wat denk jij?

Volgende keer deel ik mijn eerste bevindingen.

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, jobcoach, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijke groei, Plek, sollicitatietraining, Training & Coaching en getagd met: , , , , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.