Pilot Droomplek (het vinden van een baan)-BLOG: Het begin en de negeer-fase

Wanneer ik op deze link klik, dan schrik ik: http://www.werkloosheidsmeter.nl

6% van de totale bevolking, maar liefst 12% van de beroepsbevolking is momenteel werkloos. Wow!

Ik ben net 44 geworden en in deze levensfase is werk ontzettend belangrijk. Het besef om waardevol te zijn voor mezelf en de samenleving telt in deze levensfase meer dan ooit. In mijn boek interview ik een aantal vijftigers, die dezelfde ambitie delen, maar daar veel (positief bedoeld) gematigder in zijn. Ze hebben hun waarde veel meer gefocust en teruggebracht tot hun kern.

De oproep voor de pilot leverde me voldoende deelnemers op. Gevarieerd, van eind twintigers tot mid-vijftigers, precies zoals ik het heb gevraagd. Wat me wel heeft verbaasd, is het aantal mannen dat op de pilot heeft gereageerd. In verhouding tot de vrouwen lag het aantal veel lager en overwegend betrof het mannen, tussen de 55 en 63 jaar.

Ik moest onherroepelijk denken aan de drie fasen, die Ghandi hanteerde bij het realiseren van je doelen. De eerste fase heet namelijk de negeer-fase.

Hij spiegelde dat aan zijn omgeving, die hem negeerden en uitsloten. Ik heb het idee, dat mannen hun gevoel liever negeren. Gevoel van onmacht, schaamte, kwetsbaarheid liever voor zich houden, wat nog eens werd bevestigd na het lezen van Brene Browns’ De kracht van kwetsbaarheid. Mannen doen het liever allemaal zelf.

Ik ook. Maar om mijn dromen en doelen te realiseren, ben ik toch maar om medewerking en hulp gaan vragen. En mag ik volgende week mijn eerste deelnemer van de pilot begroeten.

Het is wel een vrouw, op weg naar haar droomplek/baan!

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijke groei, Plek, sollicitatietraining, strategie, Training & Coaching en getagd met: , , , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.