Droomplek in juni (2): #zwerfie

Droomplek gaat niet alleen over persoonlijke ontwikkeling. Het gaat min of meer over een way of living. Belangrijk is dat je goed bent voor jezelf, iets doet voor je medemens en dat je acties ook gericht zijn op je omgeving. Per slot van rekening leven we niet alleen op de wereld.

Opruimen is zo’n activiteit. Ik vind het niet het leukste en bij tijd en wijle is mijn bureau een chaos van papiertjes, gedachtespinsels en rekeningen etc. Het helpt mij zeker wanneer ik dat opruim. Schoon en leeg, het zorgt voor structuur en orde in mijn hoofd.

Sinds een aantal maanden ruim ik zwerfafval op. In de buurt, in het park. Het is bijzonder, hoe we omgaan met onze leefomgeving. En welk voorbeeld we geven aan onze kinderen, want met enig regelmaat tref ik drinkpakjes, snoeppapiertjes en andersoortig kindergoed. Tegelijkertijd struikel ik over lege pakken chips, sigarettenpakjes, blikjes redbull enzovoorts.

Vandaag sta ik in de krant, AD Het Groene Hart, vorige week keek ik de uitzending van Kassa Groen, opnieuw raakte ik geïnspireerd om bij te dragen aan een leefbare omgeving, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen. Het kleine gebaar, de trias van het constateren, oprapen en weggooien geeft me iedere keer weer een goed gevoel, dat ik er iets aandoe.

Helpen jullie mee?

Zwerfafval hoort niet op straat

 

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Creativiteit, Loopbaanbegeleiding, Ondernemen, Persoonlijke groei, Plek, strategie en getagd met: , , , , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.