Droomplek in juni: “Wie helpt je op weg naar je doel?”

Olifanten zijn dieren die zich niet bekommeren over een geplaveide route, leert Wikipedia ons. Zij kiezen per definitie de kortste route naar hun doel. Een van mijn Facebook-volgers wees mij erop, dat de genomen foto ook als strategie of plan van aanpak kan gebruiken. Dat sprak mij meteen aan. We zitten halverwege het jaar, juni is net begonnen, maar de meesten van ons kijken al reikhalzend uit naar de zomervakantie. Zo vlak voor het zomerreces aanbreekt, is het goed om te onderzoeken waar je staat met je plannen en dromen.

In deze periode draait het niet zozeer om jezelf, maar vooral om je relatie met anderen.

Wie kan je helpen bij de realisatie van je plannen, wat heb je nodig van de ander en welke relatie draagt weinig tot niets bij. In alle gevallen geldt, dat het ertoe bijdraagt om daarin duidelijkheid te scheppen.

 

We hebben als mens vaak de neiging om te lang met iets door te lopen of onnodig lang loyaal te zijn aan relaties, waarvan in de praktijk is gebleken dat ze weinig toevoegen aan jouw weg en vice versa.

Loyaliteit is een bijzonder fenomeen in ondernemerschap. Loyale klanten krijgen vaak iets extra’s. Loyale relaties krijgen een korting, uit loyaliteitsoverweging geven we onszelf vaak al weg, voordat er geld is verdiend. Iedereen herkent dat wel, ik ook. De uitdaging is om in deze periode te onderzoeken, wie je kameraden zijn. Met als neveneffect dat we te lang aan deze klanten blijven hangen, terwijl ze geen diensten meer afnemen.

De Business Coach van de gemeente Woerden kan je helpen om naar al deze aspecten te kijken.

Sinds maart zijn we gestart en ook wij zijn op zoek naar relaties die ons helpen aan startende ondernemers. Aan lokale initiatieven die bij kunnen dragen om de economie van Woerden verder te stimuleren. Daarom voordat we bevangen zijn van WK-koorts of opgaan in het zomerreces, een oproep aan de startende ondernemers en/of mensen die ons in contact brengen met startende ondernemers.

Met het olifantenpaadje als metafoor, treed ik buiten het gebaande pad, recht op mijn doel af:

“Het helpen van startende ondernemers in de gemeente Woerden”.

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Creativiteit, Ondernemen, Persoonlijke groei, Plek en getagd met: , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.