Droomplek in februari: Deel je verhaal

Vorige maand heb ik de eerste live versie mogen ervaren van ‘Deel je verhaal’ op het podium. Deel je verhaal is een initiatief van Mirtel Gommans. Aanvankelijk is ze ermee  begonnen met het delen van haar eigen verhaal, heel persoonlijk en intiem, daarna volgde al vrij snel de blogpagina, Deel je verhaal. Prachtige verhalen, openhartig en kwetsbaar. In het realiseren van je doelen en dromen is delen een belangrijke stap in het proces. Het begint allereerst met het durven uit te spreken van je dromen of doelstellingen. In haar interview voor het boek ‘Droomplek’ zegt Hakima Mahyou, bestuurslid van TANS, de Marokkaanse netwerkorganisatie, daar het volgende over: “Dromen kunnen we niet alleen realiseren, daar hebben we de hulp van anderen bij nodig, maar dan moet je het wel uitspreken”.

De maand februari, zit er bijna op. Wanneer je het doel of de ambitie voor jezelf hebt geformuleerd, is het zinvol om anderen erin te betrekken. Wees daar zorgvuldig in, je hoeft nog niet alles te delen, maar vertel vooral datgene wat je kwijt wil. Bepaal voor jezelf, welke personen jou kunnen helpen in het realiseren van je doelen en bepaal meteen ook welke onderdelen je met hen gaat bespreken.

Net als de winter, die de eerste sneeuwklokjes in februari de das omdoet. Wanneer je te vroeg boven de grond komt, kan het tegen je keren en komt je idee niet tot bloei.

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Persoonlijke groei, Plek, strategie en getagd met: , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.