Droomplek in januari: Durf te wachten …

“Ik heb het druk”!

Om mij heen hoor ik het veel mensen zeggen. Vanaf het begin van het nieuwe jaar hebben veel mensen het hoorbaar en zichtbaar al weer druk met allerlei dingen. Dat is op zichzelf al bijzonder, omdat we net uit het kerstreces komen. Wanneer we het druk hebben, is dat een goed teken?

Ontlenen we onze status aan het feit, dat onze agenda overvol zit? Zou de buitenwereld dan denken: “Zo, met hem of haar gaat het wel goed, want de agenda zit vol met afspraken en activiteiten”! Teruggrijpend op mijn vorige blog, december was de maand van het opruimen en leegmaken. Vanuit de leegte ontstaan er als vanzelf allerlei nieuwe ideeën, impulsen, ingevingen. In dat kader zou ik de maand januari willen omdopen tot de maand van de impuls, het nieuwe zaadje wat geplant is en moet groeien, maar er nog niet is. Met andere woorden: “Niet te vroeg pieken!” Neem vooral de tijd om het idee in jezelf te laten rijpen. Net als de natuur die ontwaakt uit haar winterslaap.

Schrijf je ideetjes vooral op, maar deel ze nog niet met iedereen, omdat het nog dient te groeien. Het plaatst de drukte van de mensen om mij heen in een ander perspectief en geeft jou en mij de rust en tijd om verder te broeden op onze ideeën.

Succes met ‘wachten’!

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijke groei, Plek, strategie en getagd met: , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.