Droomplek in december: “Opruimen en leegmaken”

De maand december is een maand van afsluiten en stilte. Niet zonder toeval zit ik nu het inspirerende boek van Jaap Voigt te lezen: ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’, een warm pleidooi om mensen te bewegen meer te leven naar de natuur. Ik zal op deze plek geen boekbespreking houden, maar het jaar afsluiten met een inzicht uit dit boek.

December is de maand waarin de natuur afbouwt, zich reinigt en leegmaakt. Alles wat nog herinnert aan de voorgaande bloeiperiode wordt afgestoten. Voigt geeft ons ter overweging mee om tijdens kerst en oud-en nieuw niet teveel te plannen, niet teveel leuke uitjes te doen, maar net als de natuur op te ruimen, afronden en afscheid te nemen.

Dit gaat over kaal durven worden, dingen overwegen, balans opmaken en terugkeren naar je kernvragen-en taken.
Een prachtige zin uit het boek tot slot:

‘Dit alles vormt de humus voor de groei, die over een paar maanden plaatsvindt’.

Fijne feestdagen en zorg voor de innerlijke en uiterlijke rust! Tot in 2014!

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Persoonlijke groei, Plek, strategie, Training & Coaching en getagd met: , , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.