Droomplek: De tip voor de jeugd …

Voor mijn tweede boek volg ik het ontwikkelingspsychologisch model van Erik Erikson. Hij leefde aan het begin van de vorige eeuw en hij was een van de zogenaamde ego-psychologen, waarbij hij het uitgangspunt hanteerde dat het de taak van de mens om te leren omgaan en het integreren van de voortdurende tegenstellingen in onszelf en onze omgeving.

Dit bracht mij op een mooie middag naar Utrecht, waar ik Wibe Veenbaas, oprichter en directeur van Phoenix Opleidingen mocht interviewen. Zijn openingszin luidde als volgt: “Wie de jeugd heeft de toekomst, maar zonder de ouderen heeft de jeugd geen toekomst”. Een mooie start van een boeiend gesprek.

En het leidde tot een tip die ik jullie niet wil onthouden:

“Stel je zelf de vraag, waar het verlangen vandaan komt, want verlangen is langen naar de verte, en als mensen reiken naar de verte, het verlangen wordt geboren bij het moment dat mensen ook missen. Dus leer de bronnen van je gemis kennen, want daar zit de bron van wat jouw passie is”.

 

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijke groei, Plek, strategie, Training & Coaching en getagd met: , , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.