Hulp vragen moeilijk? Brengt je dichter bij je PLEK

Een van de moeilijkste dingen vind ik het.
Hulp vragen. De vraag aan mijn boekhoudster om de aangiftes te doen, is praktisch van aard en dus makkelijk te stellen. Maar… als het gaat om meer persoonlijkere zaken… dan spelen allerlei gevoelens een rol.

1.Goed doen en zijn in de ogen van de ander.
2.Faalangst, omdat ik het niet zelf kan
3.Trots
4.Schamen om het te vragen, het klinkt ook zo lullig: ‘Wil jij me helpen met… ‘

De andere kant is dat ik ook nog super eigenwijs ben, dus neem ik ook niet zomaar alle hulp/advies van een ander aan. Vicieuze cirkelredenatie. :)

En ach om het compleet te maken: hulp geven is toch veel leuker en makkelijker dan hulp vragen, laat staan ontvangen.

Lees vooral ook mijn blog op OneWorld , doe mee aan de maandelijkse wedstrijd en schrijf  over het beste, of meest recente advies wat je hebt gegeven… En dan draai je het om en geef het advies aan jezelf!

Have fun!

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Boek, Creativiteit, Persoonlijke groei, Plek en getagd met: , , , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.