Herinneringen en je PLEK

goede voorbereiding is het halve werk (op reis)

 

We leven in een tijd van recessie. Ondernemers en bedrijven hebben het bijzonder lastig om hun hoofd boven water te houden. Tijden vol onzekerheid en spanning.Vorige week schreef ik over mijn onzekerheid en hoe het veroorzaakt dat je naar afleiding gaat zoeken.

In deze barre tijden hebben mijn vrouw en ik afgelopen weekend onze nieuwe, tweedehandse boot overgevaren. Eigenlijk zouden we dat niet (moeten) doen. Mijn schoonouders raadden het ons af, (Prinsjesdag was net geweest). De waarschuwingen vanuit ons kabinet waren niet van de lucht.
De komende jaren wordt het er niet beter op.

Ondanks allerlei onzekere financiële toestanden, hebben we ervoor gekozen het wel te doen. De belangrijkste reden hiervoor was het creëren van herinneringen. Toen wij de boot voor het eerst hadden bezichtigd, gingen we op de bonnefooi langs bij onze beste vrienden. Zij waren net terug van een crematie.

Het betrof een collega, slechts 52 jaar jong geworden. Ze laat een echtgenoot en twee jonge kinderen achter. Wat een verdriet. De week erop zat ik in een afspraak met een inspirerende woonzorgbegeleider in Amsterdam. Al pratende kwamen we te spreken over dit trieste voorval. Toen realiseerden we ons, hoe belangrijk het is om in het hier en nu te genieten van het leven en niet altijd te gaan voor allerlei materiële zekerheden, zoals al het spaargeld op de bankrekening houden.

Mijn afspraak zei daarover dat het juist belangrijk was om ook te zoeken naar momenten van inspiratie en dat het geluk ook op andere manieren kan worden gevonden, dan in geld. Mooi hè?

Afgelopen weekend vertrokken we vanuit Brabant voor een tocht van drie dagen over de binnenwateren van Nederland, richting Woerden.
Tijdens deze tocht der tochten, kom je alles tegen wat je in het werken ook tegenkomt.

Onzekerheid, onverwachtse situaties, tegenvallers, nieuwe ervaringen, nieuwe gebieden, maar bovenal een drie dagen durende herinnering, die we allebei niet meer zullen vergeten. Drie dagen samen. Drie dagen van plezier, geluk en inspiratie.

back home @Woerden

 

Ik werk aan een betere samenleving voor mezelf en voor onze kinderen. Met deze nieuwe boot, ga ik (gaan we) op zoek naar het creëren van nieuwe herinneringen. Met deze keuze laat ik een stuk zekerheid (geld op de bank) los en aanschouw ik op een andere manier de potentie van het leven.

Op het ritme van de golven brengt het me beurtelings geluk en onzekerheid.
Echter bovenal brengt het hoop en inspiratie, voor onszelf en onze kinderen.
De oudste dochter heeft onze vorige boot overgenomen, de jongste (van 9 jaar) doet weer nieuwe ervaringen en inzichten op.

Tot slot:
Kijk naar het volgende filmpje. Ontmoet Danjil Tuhumena.
Een muzikale,Molukse jongeman. Hij staat voor de komende weken voor mij symbool, dat hard werken, oefenen, grenzen verleggen uiteindelijk ertoe leidt dat je talent herkent wordt.

PLEK in de samenleving gaat over je eigen koers varen, tegenwind opvangen, tegen de stroom aanleggen, dan blijf je recht liggen, soms van koers veranderen, maar vooral :

Hoop geven aan hen die na ons komen.

 

Danjil Tuhumena – Waiting on a World to change @Voice of Holland

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
HRM, Persoonlijke groei, Plek en getagd met: , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.