iedereen, Recht Op Zijn Plek!

Het centrale thema in mijn leven heeft te maken met erbij mogen horen, verbonden zijn.
Het patroon wat (in mijn geval) daarbij hoorde was er een van mijn stinkende best doen, vooral geen fouten maken en niet teveel vragen.
Want : “kinderen, die vragen, worden overgeslagen.”

In de praktijk, betekende het, dat ik zo trots als een pauw door ons huis liep, als ik met een hoog cijfer thuiskwam. Bij onvoldoendes verborg ik me op mijn kamer. In 3 Havo bleef ik zitten, ik denk dat de toenmalige buurman, mijn vader nu nog hoort schreeuwen in de woonkamer, zo kwaad dat ie was.  Uit angst voor eventuele sancties, heb ik het thuis niet durven te vertellen. Mijn zus bracht het slechte nieuws aan mijn ouders.

De reactie van mijn vader, na de ‘blijde mare’ versterkte feitelijk mijn patroon. Ik deed  alles, om mijn ouders vooral geen verdriet te bezorgen.  Dus koos ik ervoor om na de MEAO de HEAO te gaan volgen, ik heb daar leuke jaren gehad, alleen deed ik het eigenlijk meer om hen te plezieren, dan dat ik het voor mezelf deed.

Ik trouwde een Moluks meisje, in de kerk en vanuit het ouderlijk huis, omdat mijn ouders dat wilden. Zes jaar later was ik gescheiden, financieel aan de grond, ging ik allang niet meer naar de kerk en waren er diverse scheurtjes in de relatie met mijn ouders.

Hoe vaak doe jij dingen voor anderen in plaats van voor jezelf?

Vanwaar deze inleiding.  Mijn Linkedin-group heb ik anders genoemd en draagt nu de titel van deze bijdrage.

Iedereen, recht op zijn plek. 
Het is wederkerig te lezen. We hebben allemaal recht op een plekje in deze maatschappij, én… het roept ook een verantwoordelijkheid op bij onszelf  en dat is… dat we (kaars) recht blijven staan op onze eigen plek. Met alles wat we moeten verdragen.

Als medewerker, directeur, ondernemer, maar vooral als mens heb je je rechten en plichten. Het gaat erom in de samenleving dat we elkaars verhaal onderkennen.

De group is niet commercieel. Ik vraag aandacht voor het persoonlijke verhaal. Doordat er ruimte is voor elkaars verhaal, zullen we eerder genegen zijn om verbindingen aan te gaan. En dat vergroot wat mij betreft de leefbaarheid in de samenleving.

Kinderen van arme ouders, rijke ouders, dominees’ kinderen, gekleurd, Nederlands, uit Friesland, Limburg of de Randstad, of je nu hetero, homosexueel of lesbisch bent. Achter elk van bovenstaande situatie of keuze zit een verhaal.

Het resultaat is dat we meer het leven leiden, zoals we dat zelf willen, in plaats van afhankelijk te zijn van anderen. Op weg om onze eigen dromen te realiseren. In verbinding met elkaar. Vanaf jouw plek in de maatschappij.

Doe mee om het leven in deze maatschappij, aangenamer, leefbaar en duurzamer te maken.

Doel van iedereen, Recht op zijn Plek, is door elkaars verhaal te kennen, er wederzijds begrip ontstaat, wat bijdraagt aan een betere samenleving, meer in verbinding.

Meld je vandaag nog aan en … met jou, anderen in jouw netwerk!

Jouw Plek telt!

 

 

 

 

 

Categorieën

Oude berichten

Categorien

Dit bericht is gepost in de categorie:
Persoonlijke groei, Plek en getagd met: , , , , , .

Bookmark deze pagina permalink.